Tips på bra reggaeklubbar

Som reggaeintresserad svensk är det inte alltid jätteenkelt att veta vart de riktiga guldkornen finns ute i landet när det kommer till reggaeklubbar. Denna gång råder vi bot på åtminstone en del av detta problem, genom att tipsa om några ställen som du bör besöka.

Stockholm

Man behöver nödvändigtvis inte bara befinna sig i Stockholm för att hitta bra reggaeklubbar, även om det faktiskt är så att det underlättar en hel del när det kommer till vilket  utbud som erbjuds. För att smala av rätt rejält har vi dock valt att enbart tipsa om ett ställe i Stockholm på denna lista; “Sthlm Reggae klubb” marknadsför sig som Sveriges största, något som vi inte tänkt opponera oss emot, och bjuder alltid upp till härlig stämning. Är du i huvudstaden är ett besök ett måste. Annars lär du ångra dig.

Örebro

I Örebro hittar du “Örebro Reggaeklubb” som brukar vara bra på att leverera bra tillställningar, dock lite väl sporadiskt med (enligt oss) alltför långa mellanrum. Den 27:e augusti i år bör ni absolut besöka “Reggae på Stationen 2.0” om ni har chansen. Det bäddar för en oförglömlig kväll.

Norrköping – Skärblacka

Annars är även Norrköping ett ställe i Sverige där Reggaen har ett starkt fästa och även om vi inte har några direkta klubbar att tipsa om såhär på rak arm, brukar det då och då dyka upp en del festivaler i stil med den årliga Reggaefestivalen i Skärblacka, detta år inriktad som en minneskonsert för den största Reggaelegendaren av dom alla, Bob Marley.