Bästa nöjesställena i London

London är en av de stora huvudstäderna i den västerländska världen. En stad av kultur, mode, aristokrati och en djup historia som sträcker sig tillbaka till 43 e.kr då det romerska riket grundade staden Londinium. Och i dag är det en självklar plats för dem som vill ha kul! Om du vill ha kul, uppleva nya saker, försöka ta hem den stora vinster, eller se något utöver det vanliga, är London platsen att besöka. För den oinvigda har vi samlat ihop flera platser som man borde besöka under sin vistelse i den stora metropolen.

london madam tussauds_129440174

Madam Tussauds

Här är det bäst att köpa förköpsbiljetter för att slippa vänta flera timmar i kö, speciellt under sommarmånaderna när staden är full av nyfikna turister. Madam Tussauds skapades av Marie Tussauds som föddes i Strasbourg. Hon lärde sig konsten av att skapa vaxfigurer från Phillippe Curtius. Hennes mamma arbetade som hushållerska till Curtius och han tog Marie under sin vingar. Vaxkabinettet öppnades i början av 1800-talet där hon visade upp sina figurer av kända personer och dödsmasker från giljotinerade personer. Idag ligger vaxkabinettet i London Planitarium på Marylebone Road, bara en kort gångväg från kända Kensington Park. Det ligger nästan i hjärtat av staden. Det finns flera transportmöjligheter: tunnelbana, taxi eller buss är de snabbaste sätten. Såvida man inte bor på ett hotell i närheten.

Kiev.Victor / Shutterstock.com

Hippodrome

Hippodrome är från de grekiska orden “hippo” (häst) och “dromos” (bana). I antika Grekland var hippodromer platser där man tävlade med häst och vagn. Den hippodrom som vi pratar om öppnade 1900 och var först och främst en cirkus med exotiska djur från hela världen. Det fanns en nedsänkning i byggnaden som kunde fyllas med 400 ton vatten för vattenspektakel. De kunde till och med översvämma vissa delar av entréplan så man kunde ta sig in med båt från sidoöppningarna. Sedan dess har platsen vara centrum för nattklubbar, restauranger, varit en musikhall och teater.

I dag är det dock någonting helt annat. Hippodrome har blivit en av Londons största och populäraste casinos. Här kan du vinna stora pengar och ha kul under tiden! Hippodrome är sammankopplat med PokerStars, världens största onlinepokersajt. Man kan vara med och spela pokerturneringar som sänds live över hela världen. Hippodrome ligger på Cranbourn Street i Leicester Square, med en tunnelbanestation bara ett stenkast bort.

The Crystal Maze

Ett mer modernt inslag i den här artikeln. Det här nöjet är nytt i jämförelse med en hippodrom och vaxkabinett. Det är det perfekta nöjet om du åker i en grupp. The Crystal Maze ligger på White Lion Street, alldeles bredvid Angel tunnelbanestation. Här utmanas ni pykiskt, fysiskt och måste lösa gåtor, logiska mysterium och diverse andra hinder. För varje utmaning man klarar av vinner laget en kristall. Hur många kristaller man samlar bestämmer hur lång tid man får på sig för att klara av finalen: The Crystal Dome.

Tyvärr är denna plats inte handikappanpassad. Något vi hoppas att de tar itu med och fixar inom en snar framtid. För tillfället är åldersgränsen 18 år så detta är mer en upplevelse för kompisgänget än hela familjen.

London Dungeon

London Dungeon öppnade 1974 och har varit en populär attraktion redan från början. Det är en plats där man får uppleva och bevittna de mörkaste tiderna i Londons lång historia. I början var det mer tänkt att vara ett museum för denna mörka epok, men har sedan dess utvecklats till att få 18 shower, 3 åkattraktioner och flera skådespelare som tar sig an kända roller såsom Jack the Ripper. London Dungeon flyttade från sin originalplats på Tooley Street till Westminister Bridge Street där de blev närmare London Eye och County Hall. Det finns turistbussar som går till platsen. Annars är det väldigt enkelt att ta tunnelbanan till Waterloo.